Καλλιεργήστε τα δικά σας αρωματικά φυτά

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τους λάτρεις της μαγειρικής από το να έχουν φρέσκα υλικά άμεσα διαθέσιμα για τα πιάτα τους. Τα φρέσκα αρωματικά, εκτός του ότι δίνουν άλλη γεύση σε σχέση με τα αποξηραμένα, αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσουμε λίγο πράσινο στο μπαλκόνι μας ή στο παράθυρο της κουζίνας, καθώς χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα.

Εκτός των αρωματικών φυτών που προορίζονται για μαγείρεμα, μπορείτε να καλλιεργήσετε και βότανα για τα ροφήματά σας, αφού πρώτα αποξηραθούν πριν την κατανάλωση.

kouti aromatika fita

Ξεκινώντας με την καλλιέργεια τους, τοποθετήστε τα σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες με τρύπες στο κάτω μέρος και χαλίκι, ώστε να γίνεται σωστά η αποστράγγιση του νερού, ενώ το χώμα που θα επιλέξουμε είναι καλό να περιέχει περλίτη για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Δεν χρειάζονται υπερβολικό πότισμα :2-3 φορές την εβδομάδα μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες και 1 φορά κατά την χειμερινή περίοδο.

aromatika fita

Η λίστα των αρωματικών φυτών είναι ατελείωτη ! Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες του νοικοκυριού σας φυσικά. Σίγουρα όλοι μας έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ρίγανη ή θυμάρι σε κάποια σπεσιαλιτέ μας, όπως και αρκετά συχνά λίγο φρέσκο βασιλικό κατά το σερβίρισμα για χρώμα και άρωμα. Εάν πάλι σας αρέσει να απολαμβάνετε τα δικά σας σπιτικά cocktails, τότε ένα γλαστράκι με φρέσκο δυόσμο θα σας είναι απαραίτητο. Εάν από την άλλη σας αρέσει να χαλαρώνεται μέσα στην ημέρα με ένα ρόφημα τύπου αφέψημα, θα έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε με το δικό σας φασκόμηλο. Για να κρατήσετε μακριά τα ανεπιθύμητα κουνούπια κατά τις καλοκαιρινές βραδιές, μπορείτε να φυτέψετε λεβάντα και σιτρονέλα.

Καλή επιτυχία!