Cissus Discolor, ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φυτό

cissus discolor

Εάν είστε λάτρεις των σπάνιων και εντυπωσιακών φυτών, σίγουρα σε μία από τις αναζητήσεις σας θα έχετε συναντήσει τον Cissus discolor ή Rex Begonia Vine. Μην μπερδεύεστε όμως… δεν υπάρχει καμία συγγένεια μεταξύ του συγκεκριμένου κισσού και της μπιγγόνιας Rex, παρά μόνο εμφανής ομοιότητα στους χρωματισμούς των φύλλων.

Κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία και μπορεί να διατηρηθεί σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο εφόσον οι κλιματικές συνθήκες το ευνοούν. Εάν προστατευτεί σωστά από το κρύο, θα μπορείτε να το θαυμάζετε για πολλά χρόνια. Μπορείτε ακόμα και να αλλάζετε την τοποθεσία του ανάλογα με την εποχή : κατά τους χειμερινούς μήνες τοποθετήστε το σε μία περίοπτη θέση στο σαλόνι σας και το καλοκαίρι σε ένα σκιερό σημείο στο μπαλκόνι σας. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να αποφύγετε την άμεση έκθεση στο φως.

Μερικές οδηγίες σχετικά με το πότισμα : εάν κρατήσετε το φυτό εντός του σπιτιού όλη τη χρονιά, τότε ποτίζετε όταν το χώμα είναι στεγνό. Εάν όμως μεταφέρετε το φυτό εντός του σπιτιού μόνο για τον χειμώνα, τότε το φυτό θα μπει σε μία κατάσταση λήθαργου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ αραιά ποτίσματα ( 1 φορά τον μήνα).

Σίγουρα πρόκειται για ένα φυτό σχετικά εύκολο στην φροντίδα του που θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Cissus Discolor